Google Maps dispune functii care ajută șoferii să evite amenzile din zonele cu restricții de mediu dar si sa faca economie la carburant.

0
114

Șoferii care folosesc Google Maps vor observa o nouă funcție utilă: litera „Z” într-un cerc albastru.

Noua funcție Google Maps este destinată să ajute șoferii să evite zonele cu restricții de mediu.

Noua caracteristică este vizibilă doar în previzualizările detaliate ale traseului, așa că va fi ușor de observat atunci când planifici o rută între două destinații, potrivit avertizori-deintegritate.ro.Dacă urmezi o rută, după ce vezi informațiile de bază, vei observa simbolul „Z” în partea de jos a ecranului.

Acesta semnalează „zonele verzi” sau „zonele cu emisii reduse”, locuri unde există restricții de circulație, în funcție de tipul de mașină pe care o conduci.Când apeși pe simbolul „Z”, zona va fi evidențiată pe hartă cu albastru și vei primi mai multe detalii despre regulile care se aplică.

În acest fel, poți evita eventualele amenzi sau alte restricții neprevăzute.Deocamdată, această funcție este disponibilă doar pe aplicațiile mobile Google Maps, dar și alte aplicații de navigație, cum ar fi Waze, au început să ofere informații similare despre zonele cu restricții de emisii.

Google a anunțat că a introdus în România și alte aproape 40 de țări opțiunea denumită „ruta ecologică”, prin care le permite utilizatorilor să identifice traseul cu cel mai mic consum de combustibil, conform unui comunicat de presă.

Sursa: Google

Compania a explicat că utilizatorii pot economisi astfel atât bani, cât și carburant, ceea ce înseamnă o reducere a emisiilor de carbon. În continuare, Google dă și un exemplu:

Pentru a exemplifica cum funcționează ruta ecologică, luăm exemplul unei persoane care merge cu mașina de la aeroportul Henri Coandă din București la Călărași. Pentru a se decide asupra traseului, deschide Google Maps, introduce destinația, iar aplicația îi va oferi ruta cea mai rapidă. Odată cu noua funcționalitate, Google Maps va afișa, alături de traseul cel mai rapid, și ruta cu cel mai mic consum de combustibil. În cazul rutei aeroportul Henri Coandă – Călărași, utilizatorul va vedea că ruta ecologică este mai lungă cu 7 minute decât cea mai rapidă, dar are un consum de combustibil cu 12% mai mic decât aceasta”.

Funcția de rută ecologică a fost deja lansată în Statele Unite, Canada și Germania, iar rezultatele utilizării ei arată că a dus la o reducere (estimată) de jumătate de milion de tone metrice de emisii de carbon – echivalentul a reducerii traficului auto de pe șosele cu 100.000 de mașini cu motor termic, a mai adăugat compania.

Nici un comentariu