Marcel Vela a modificat acordul cu BOR: Nu avem voie sa mergem la biserica. Politistii nu mai aduc Lumina

0
1149

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, miercuri seara, ca acordul cu Biserica Ortodoxa Romana a fost modificat.

Astfel, NU VOM AVEA VOIE sa mergem la biserica: atat painea binecuvantata, cat si Lumina vor fi aduse la domiciliul romanilor.

Totodata, spre deosebire de protocolul initial, in care era precizat ca bisericile vor fi ajutate la distribuirea Sfintei Lumini de angajati MAI, noul acord prevede ca distribuirea se va face de catre „personal clerical si voluntari ai bisericii”.

Marcel Vela a subliniat ca romanii nu au voie sa iasa: Lumina si Sfintele Paste vor fi luate din pragul casei sau de la geam. In cazul celor care stau la bloc, asociatia de proprietari sau chiriasii vor desemna o persoana care va lua painea binecuvantata si Sfanta Lumina si apoi le va distribui tuturor celor din bloc.

„Painea binecuvantata va fi distribuita la domiciliul credinciosilor din toate parohiile de catre personalul clerical si voluntarii din parohie, vineri si sambata, in intervalul orar 08:00-17:00, si in prima zi de Pasti, intre orele 06:00-12:00, la solicitarea credinciosilor. Sfanta Lumina va fi distribuita in parohii de catre personalul clerical si maximum 5 voluntari, sambata, 18 aprilie, incepand cu ora 20:00.

Clericii din fiecare parohie, ajutati de un numar de maximum 5 voluntari cu echipament de protectie, vor asigura distribuirea Pastilor sau a Sfintei Lumini, respectand reglementarile prevazute in ordonantele militare, avand asupra lor cartea de identitate si, ca semn distinctiv, banderola alba pe brat, precum si un ecuson cu date de identificare, stampilat de parohie.

Credinciosii vor primi Pastile sau Sfanta Lumina din pragul casei ori de la fereastra, fara a iesi in strada, iar in zona locuintelor multifamiliale acestea vor fi inmanate unui reprezentant desemnat de asociatia de proprietari sau de chiriasi, care va purta echipament de protectie (masca si manusi)”, a spus Marcel Vela.

Anuntul a venit dupa ce presedintele Klaus Iohannis a cerut azi Guvernului sa renunte la acordul incheiat intre MAI si BOR. Seful statului a explicat ca numarul noilor cazuri si al deceselor a crescut, asa ca nu avem niciun motiv de relaxare, dimpotriva, trebuie sa ramanem in continuare in casa.

Iohannis a subliniat ca, probabil, acordul cu BOR a avut la baza cele mai bune intentii, dar ele nu au fost bine puse in practica, prin urmare va cere Guvernului sa anuleze acordul semnat aseara de ministrul de Interne si sa gaseasca o alta formula, daca e posibil.6ebc456289d280864f

Nici un comentariu

Lasati un mesaj