Primăria Sebeș vrea să asfalteze drumul spre Râpa Roșie și să construiască un nou pod la Lancrăm. Proiecte depuse la CNI

0
1643

Echipa de proiecte a Primăriei Municipiului Sebeș a depus, la Compania Națională de Investiții, o solicitare privind modernizarea mai multor drumuri aflate în proprietatea publică a Municipiului Sebeș, care au o lungime totală de 13,64 km.Anunțul a fost făcut pe contul său de Facebook de primarul Dorin Nistor. ”Modernizarea drumurilor va deschide perspectiva de dezvoltare pentru un areal vast din partea de nord a Sebeșului, va reprezenta o rută alternativă de transport între Sebeș și localitățile aparținătoare Lancrăm și Răhău (cu evitarea drumurilor naționale DN1 și DN 7, care sunt deosebit de aglomerate) și va asigura accesul spre Rezervația naturală Râpa Roșie, obiectiv turistic de primă importanță, căutat de numeroși turiști români și străini”, potrivit acestuia.

Amplasamentele drumurilor vizate de documentația de modernizare sunt:

  • DE 84397 – situat între DJ 106K (drum de legătură între municipiul Sebeș și comuna Daia Română) și DN1 (E81) în zona de intersecție cu strada Principală din satul Răhău, sat aparținător municipiului Sebeș; DE 84397 are o lungime de 5.987 metri;
  • DE 84361 – situat între DJ 106K (drum de legătură între municipiul Sebeș și comuna Daia Română) și Rezervația Naturală Râpa Roșie; DE 84361 are o lungime de 3.480 metri;
  • DE 84356 – situat între DN1 (E81), intrare lângă cimitirul din Lancrăm, și intersecția cu DE 84361; DE 84356 are o lungime de 4.175 metri.

Pe lângă modernizarea drumurilor, care presupune și asfaltarea acestora, se va construi un pod peste râul Sebeș, în zona localității Lancrăm.

De asemenea, pentru că partea carosabilă nu mai corespunde noilor cerințe și datorită existenței unor defecte și degradări la suprastructură și infrastructuri, în urma expertizării podului existent peste râul Secaș, s-a luat decizia reabilitării acestuia și aducerii la parametrii necesari noilor cerințe, mai transmite primarul Nistor.

Realizarea proiectului va fi benefică și din punctul de vedere al protecției mediului înconjurător.

Valoarea totală estimată a investiției, conform devizului actualizat al studiului de fezabilitate, este de 19.210.893,40 lei (inclusiv TVA).

rapa-rosie-1-1-735x400

Nici un comentariu

Lasati un mesaj