PROGRAMUL evenimentelor dedicate Zilei Naționale, la Sebeș: concert VOLTAJ, Sebastian Stan și show de lasere

0
2199
PROGRAMUL evenimentelor dedicate Zilei Naționale, la Sebeș: concert VOLTAJ, Sebastian Stan și show de lasere
PROGRAMUL evenimentelor dedicate Zilei Naționale, la Sebeș: concert VOLTAJ, Sebastian Stan și show de lasere

Sărbătorile dedicate Zilei Naționale la Sebeș vor începe în 28 noiembrie și vor dura până în 30, pentru a permite locuitorilor municipiului să se afle, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. În aceste zile, programul va fi unul foarte variat: concert Voltaj, Sebastian Stan, Tulnicăresele din Cîmpeni, show de lasere dar și comunicări științifice și alte evenimente.

„Prima zi a lunii decembrie este scrisă în ceaslovul istoriei neamului românesc în culorile tricolorului, simbolul Unirii, prin excelenţă. Au trecut 99 de ani de când, la 1 Decembrie 1918, adunarea populară de la Alba Iulia, însufleţită de un profund simţământ patriotic, a transpus definitiv în realitate visul de unire cu care Mihai Viteazu păşea în cetatea din inima Ardealului. Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 este cel mai înălțător moment din istoria României, mereu viu în sufletele românilor.

Avem plăcerea de a vă comunica programul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României, pregătite a se derula în zilele de 28 și 30 noiembrie 2017, astfel încât locuitorii Sebeșului să poate fi parte la sărbătoarea națională de la Alba Iulia, din data de 1 Decembrie” se arată în comunicatul primăriei.

28 NOIEMBRIE 2017, ora 11.00

Simpozion dedicat Zilei Naţionale a României: „ROMÂNIA, MARELE RĂZBOI ȘI MAREA UNIRE”

Locația: Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, sala de evenimente
„Gheorghe Maniu”

CENTENARUL MARII UNIRII

SEBEȘ – 1918 – 2018

Cu un an mai devreme…

Deschiderea oficială a acțiunilor organizate pe plan municipal închinate centenarului Unirii, sub patronajul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Sebeș, prin Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș

Simpozionul „România, Marele Război și Marea Unire”

Cuvânt de deschidere rostit de primarul Municipiului Sebeș, domnul Dorin NISTOR;

Prof. Nicolae AFRAPT (Sebeș): De ce, când și în ce condiții a intrat România în Marele Război;

Prof. Rodica GROZA (Liceul Tehnologic Sebeș, Asociația GISAS): Marele Război și Unirea de la 1918 în revista „Sebeșul Povestit”;Drd. Mihai GROZA (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca): Primul Război Mondial și Marea Unire reflectate în paginile anuarului „Astra Sabesiensis”;

Drd. Mihai GROZA (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca), preot Ionel Arsu (protopop, Protopopiatul Ortodox Sebeș): Personalități ale Sebeșului implicate în realizarea Marii Uniri;

Dr. Radu TOTOIANU (Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș): Date inedite despre unul dintre artizanii Marii Unirii, protopopul greco-catolic al Sebeșului, Ioan Simu.

30 NOIEMBRIE 2017, ora 18.00

Parcul Tineretului

EVENIMENT FESTIV DEDICAT ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI

Ridicarea Drapelului şi intonarea Imnului Naţional al României, cu participarea Fanfarei din Petrești

Cuvântul Primarului Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor

PROGRAM ARTISTIC:

TULNICĂRESELE DIN CÎMPENI

SEBASTIAN STAN

VOLTAJ

SHOW DE LASERE

Vă invităm, dragi locuitori ai Sebeșului, la aceste manifestări, pe care vi le oferim, asigurându-vă că prezența dumneavoastră ne onorează! Să fim împreună, din toată inima, pentru Sebeș, pentru România!

Nici un comentariu

Lasati un mesaj