Potrivit unor date comunicate de DSP Alba30.787 de cetățeni ai județului Alba au fost vaccinați de la începutul campaniei cu cel puțin o doză de vaccin, dintre cele disponibile în România (Pfizer, Moderna și AstraZeneca).
Aceasta înseamnă că în cele aproape 3 luni și jumătate, între 3 ianuarie și 15 martie, 8,16% din populația județului a fost imunizată cu cel puțin o doză. În total s-au administrat 44.834 de vaccinuri.
Cei mai mulți cetățeni au fost vaccinați cu Pfizer-BioNTech: 25.018 cu prima doză, din care 12.622 au primit-o și pe cea de-a doua.2.035 de persoane au fost vaccinate cu Moderna, dintre care 1.425 au făcut deja rapelul.Deocamdată, din cauza perioadei lungi între cele două imunizări, nu sunt persoane vaccinate cu cele două doze.
În județ sunt în total 11 centre de vaccinare: 2 la Alba Iulia și câte unul la Sebeș, Blaj, Cugir, Câmpeni, Zlatna, Ocna Mureș, Aiud, Abrud și Teiuș.
Programarea pentru imuniare se face pe siteul vaccinare-covid.gov.ro.
”În județul Alba campania de vaccinare anti-COVID se desfășoară într-un ritm susținut, fără incidente majore și asta și datorită eforturilor depuse de personalul DSP Alba în colaborare cu autoritățile locale unde sunt organizate cele 11 centre de vaccinare din județ.
Au fost administrate în total 44834 de doze de vaccin, doza I și rapel, și înregistrate doar 4 pierderi de vaccin de la început și până acum.O persoană care decide să refuze rapelul cu serul AstraZeneca poate relua schema de vaccinare la un interval „rezonabil” de 4-8 săptămâni, a precizat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă.
Județul Alba are pentru a doua zi consecutiv o incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori, iar municipiul Alba Iulia este foarte aproape de un alt prag: cel de 6 cazuri de COVID la mia de locuitori, descoperite în ultimele 24 de ore.