Direcția de Asistență Socială Sebeș oferă servicii sociale de îngrijire la domiciliu persoanelor vârstnice.

0
1852

Direcția de Asistență Socială Sebeș prin Centrul de Îngrijire la Domiciliu pentru Persoane Vârstnice, cu sediul în Municipiul Sebeș, str. Aleea Lac, nr. 12, oferă servicii sociale de îngrijire la domiciliu persoanelor vârstnice care au împlinit vârsta legală de pensionare de 65 de ani, dependente sau semidependente cu domiciliul sau reședința în Sebeș, Lancrăm, Petrești și Răhău, care necesită ajutor pentru realizarea activităților de bază și/sau instrumentale ale vieții zilnice.

Serviciile de îngrijire la domiciliu se asigură gratuit sau contracost în funcție de venitul lunar pe membru de familie.

Beneficiază de servicii sociale de îngrijire la domiciliu persoanele vârstnice care au împlinit vârsta de pensionare stabilită de lege și care se găsesc în una dintre următoarele situații:

–              Nu are familie sau nu se află în întreținerea unei sau unor persoane obligate la aceasta potrivit dispozițiilor legale în vigoare;

–              Nu are locuință și nici posibilitatea de a-și asigura condițiile de locuit pe baza resurselor proprii;

–              Nu realizează venituri proprii sau acestea nu sunt suficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare;

–              Nu se poate gospodării singură sau necesită îngrijire specializată;

–              Se află în imposibilitatea de a-și asigura nevoile sociomedicale, datorită bolii ori stării fizice sau psihice

Serviciile de îngrijire la domiciliu se acordă de luni până joi între orele 8.30

– 17.00 și vineri între orele 8.30 – 14.30.

Cererea de solicitare însoțită de documentele solicitate se depune la sediul 3171-Serviciul Asistentă Persoane VarstniceDirecției de Asistență Socială Sebeș,  str. Aleea Lac, nr. 12.

Informații suplimentare:

  • la telefon: 0258 – 730611:
  • site-ul Direcției de Asistență Socială Sebeș: www.spas-sebes.ro

Nici un comentariu

Lasati un mesaj