Direcția de Asistență Socială Sebeș oferă servicii sociale de zi copiilor cu dizabilități .

0
1153

Direcția de Asistență Socială Sebeș prin Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilități cu sediul în Municipiul Sebeș, str. Lucian Blaga, nr. 45A, oferă servicii sociale de zi copiilor cu dizabilități cu domiciliul sau reședința în Sebeș, Lancrăm, Petrești și Răhău.

Beneficiază de serviciile oferite de centru, copiii cu dizabilități cu vârste cuprinse între 3 – 18 ani, cu deficiență neuro-psihomotorie, încadrați într-un grad de handicap, care au în Planul de abilitare-reabilitare eliberat de DGASPC recomandare pentru recuperare în centru de zi pentru: stimulare psihică și de limbaj, kinetoterapie, dar care au autonomie personală parțială (se pot deplasa măcar cu suportul adultului), cu minime abilități sociale pentru integrarea într-un grup, cu potențial de separare de familie sau aparținători.

Serviciile/activitățile oferite constau în:

  • activități de informare și consiliere;
  • activități de recuperare și reabilitare funcțională: kinetoterapie și masaj, stimulare psihică și de limbaj, terapie comportamentală, terapii pentru formarea deprinderilor de autoservire și autogospodărire, terapii de expresie;

Serviciile sociale de zi se asigură gratuit.

Serviciile sociale se acordă de luni până joi între orele 8.30 – 17.00 și vineri între orele 8.30 – 14.30.Cererea de solicitare însoțită de documentele solicitate se depune la sediul  Direcției de Asistență Socială Sebeș,  str. Aleea Lac, nr. 12.

dizabiliotatiInformații suplimentare:

  • la telefon: 0258 – 730611;
  • site-ul Direcției de Asistență Socială Sebeș: www.spas-sebes.ro

 

Nici un comentariu

Lasati un mesaj