Incepand de astazi, Facebook impune restrictii de utilizare a Facebook LIVE

0
1329

Facebook a anuntat introducerea unor restrictii de utilizare a serviciului sau LIVE pentru transmiterea in direct a inregistrarilor video, folosit de autorul atacurilor comise in orasul neozeelandez Christchurch pentru a difuza masacrarea a 51 de persoane in moschei, la jumatatea lunii martie.

Reteaua sociala a fost intens criticata pentru ca a intarziat intreruperea difuzarii inregistrarii video, imaginile raspandindu-se extrem de rapid pe Internet. Compania a promis ulterior revizuirea conditiilor de utilizare a platformei LIVE, fara sa prevada insa intarzierea difuzarilor.
Prin urmare, utilizatorii care incalca regulamentul de utilizare a retelei sociale vor fi imediat blocati de la a utiliza pentru o anumita perioada de timp serviciul de streaming LIVE, relateaza AFP si DPA.

„In urma atacurilor teroriste teribile din Noua Zeelanda, am analizat ce putem face mai mult pentru limitarea serviciile noastre astfel incat acestea sa nu fie utilizate pentru a face rau sau pentru a raspandi ura”, a anuntat compania intr-un mesaj publicat pe blog.
„Intentionam sa extindem aceste restrictii in alte zone in urmatoarele saptamani, incepand cu prevenirea acelorasi oameni de la a crea reclame pe Facebook”, se mai arata in mesaj.Compania planuieste sa investeasca 7,5 milioane de dolari in noi parteneriate pentru imbunatatirea imaginii si a tehnologiei de analiza video pentru a fi cu un pas inaintea manipularii in media utilizata pentru publicarea de materiale interzise.

Inregistrarea video transmisa prin serviciul LIVE al Facebook de atacatorul din Christchurch a fost disponibila timp de 17 minute pana ce compania a suspendat difuzarea fiind alertata de politie.

Sursa: AGERPRESMAI-face-campanie-impotriva-soferilor-care-transmit-live-pe-Facebook--Moartea-va-da--i-love--i--

Nici un comentariu

Lasati un mesaj