PRIMARUL DORIN NISTOR A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU CEA MARE FINANȚARE NERAMBURSABILĂ OBȚINUTĂ DE SEBEȘ VREODATĂ: 27.3 MILIOANE DE LEI PENTRU NOUL LICEU TEHNOLOGIC

0
1686

 

Joi, 30 mai 2019, primarul Municipiului Sebeș,  Dorin Nistor, a semnat, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, alături de directorul general al instituțieiFoto semnare, Simion Crețu, contractul prin care Municipiul Sebeș atrage cea mai mare finanțare nerambursabilă de până acum, prin Programul POR 2014-2020: 27.308.048,99 lei. Finanțarea este destinată construirii unui nou Liceu Tehnologic, la Sebeș. Cota de co-finanțare oferită de Municipiul Sebeș, în cadrul proiectului, este de 557.307,15 lei.

Vă reamintim că în luna martie 2018, echipa de proiecte a primarului Dorin Nistor a elaborat și a depus o cerere de finanțare, prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 10 Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiți 10.1, Obiectiv specific 10.2: Creșterea  gradului de participare la învățământul profesional și tehnic și învățare pe tot parcursul vieții. Prin proiect se propune construirea unei clădiri noi și moderne pentru Liceul Tehnologic, care să cuprindă: 34 de săli de clasă, 3 laboratoare de informatică, 1 laborator de fizică, 1 laborator de mecanică, 1 laborator de chimie, 1 sală profesorală, 1 sală de festivități, 1 sală de sport, realizarea sistemului de încălzire centralizat, amenajarea curții și a terenului aferent liceului, amenajarea terenului de sport în curtea liceului, branșamentele la rețelele de utilități. De noua clădire vor beneficia cei 777 de actuali elevi, urmând ca unitatea școlară să crească până la numărul de 900 de elevi.

”Condițiile materiale actuale fac ca procesul de învățământ să fie răspândit în mai multe sedii din părți diferite ale orașului, sălile de clasă sunt necorespunzătoare prin suprafață și dispunere, clădirile sunt vechi și nu mai pot obține avizul de funcționare ISU, insuficiența spațiilor determină învățământul în două schimburi – toate aceste aspecte justifică necesitatea unei construcții noi pentru Liceul Tehnologic” , a declarat primarul Dorin Nistor.

Primăria Municipiului Sebeș, alături de reprezentanții liceului, au propus construirea unui corp de clădire nou, în care să se deruleze activitatea de învățământ pentru liceu și școala profesională, actuala clădire urmând să preia funcțiunile pentru atelierele școlare. În felul acesta, orele s-ar derula într-un singur schimb și într-un singur loc. De asemenea, noua infrastructură va asigura toate funcțiunile necesare derulării activității școlare la normele și standardele prevăzute de legislația actuală.

Proiectul Municipiului Sebeș pentru noul Liceu Tehnologic a fost premiat în cadrul Galei Administratie.ro ediția a XIV-a, care a avut loc la Poiana Brașov, în data de 25 octombrie 2018, în urma analizei efectuate de un juriu alcătuit din personalități reprezentative din cadrul instituțiilor administrației publice, asociațiilor profesionale din administrația publică și mediului universitar.

De asemenea, reamintim faptul că Municipiul Sebeș a găzduit, în data de 6 martie 2018, conferința cu tema „Sebeșul între prezent și viitor. Strategie de dezvoltare a învățământului dual – Industrie 4.0”, onorată cu prezența de: Consulul General al Republicii Federale Germania la Sibiu, domnul Hans E. Tischler, Forumul Democrat German din Romania, prin Președinte dr. Paul Jurgen Porr, Consulul Onorific al Republicii Austria la Sibiu, domnul Andreas Huber. Mediul de afaceri local a fost reprezentat de circa 25 de companii. Au participat, de asemenea, 11 primari din comunele și satele învecinate Sebeșului, cu intenția declarată de a realiza un parteneriat cu Municipiul Sebeș pentru susținerea învățământului dual.

Așadar, un portofoliu consistent de acțiuni concrete pentru îmbunătățirea învățământului tehnic, în beneficiul elevilor și tinerilor, componente importante din strategia pentru educație pe care primarul Dorin Nistor o are pentru Municipiul Sebeș.

Nici un comentariu

Lasati un mesaj