Sedinta privind utilizarea vaccinului AstraZeneca. „Este o sedinta online cu reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, INSP, ANMDM, CNCAV”

0
803

Reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, Institutului National de Sanatate Publica, Comitetului de vaccinare si ai Agentiei Nationale a Medicamentului discuta, joi, despre situatia utilizarii vaccinului anti-COVID de la compania AstraZeneca.

Este o sedinta online cu reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, INSP, ANMDM, CNCAV. Discutiile au loc in urma intalnirii online de miercuri a ministrilor Sanatatii din Uniunea Europeana privind situatia utilizarii vaccinului AstraZeneca”, au declarat surse medicale.

Presedintia portugheza a Consiliului Uniunii Europene a convocat, miercuri, o reuniune extroardinara a ministrilor Sanatatii din statele UE pentru a analiza decizia pe care o va adopta Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) cu privire la vaccinul de la AstraZeneca, relateaza EFE.

EMA a primit rapoarte despre 169 de cazuri rare de tromboza venoasa cerebrala, inregistrate pana la data de 4 aprilie, dintr-un total de 34 de milioane de doze de vaccin anti-COVID19 AstraZeneca administrate in Spatiul Economic European, a declarat, miercuri, Sabine Straus, presedintele Comitetului de siguranta sanitara din cadrul EMA, relateaza Reuters.

In pofida cazurilor foarte rare de tromboza venoasa cerebrala legate de administrarea vaccinului AstraZeneca, Agentia Europeana pentru Medicamente a confirmat recomandarea sa privind utilizarea vaccinului la toti adultii.

EMA a anuntat miercuri ca a gasit o potentiala legatura intre vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca impotriva noului coronavirus si probleme rare de coagulare a sangelui la adultii care au fost imunizati cu acest ser. Cu toate acestea, agentia europeana subliniaza faptul ca beneficiile aduse de vaccinul AstraZeneca prevaleaza in continuare in fata riscurilor medicale.

Sursa :Ziare.com.62b6a5654a4d01c58a

Nici un comentariu

Lasati un mesaj