Starea de urgenta va fi prelungita cu inca o luna. Iohannis anunta ca vin 8 milioane de masti pentru populatie

0
1603

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca incep sa vina echipamente de protectie pentru medici si populatie, iar pentru ca epidemia de COVID-19 sa fie tinuta sub control saptamana viitoare va semna decretul prin care starea de urgenta va fi prelungita cu inca o luna.

Declaratiile au fost facute luni, la Palatul Cotroceni, dupa intalnirea la care i-a convocat pe mai multi membri ai Guvernului pe tema evolutiei epidemiei de COVID-19.

La sedinta de la Palatul Cotroceni, care a inceput la ora 12:00, au participat premierul Ludovic Orban, ministrii Finantelor, de Interne, Apararii, Economiei, Sanatatii si Muncii, precum si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta Raed Arafat.

Presedintele a prezentat mai multe date despre mastile si combinezoanele de protectie care vor fi aduse in tara incepand cu zilele urmatoare si a anuntat ca Romania va ajuta Italia, greu incercata in aceste zile, cu o echipa de medici si asistente care va fi trimisa la Milano.

De asemenea, presedintele a anuntat ca Guvernul lucreaza la o rectificare bugetara, in conditiile in care veniturile prognozate anterior sunimagest in scadere, iar cheltuielile in crestere.

Nici un comentariu

Lasati un mesaj