SIMULARE Evaluare Națională clasa a VIII-a 2020: Calendarul testărilor. Ce se întâmplă cu simularea pentru clasa a VII-a

0
1673

Anul acesta, simularea examenului de Evaluare Națională va fi susținută de elevii de clasa a VIII-a la finalul lunii martie, înainte de vacanța de Paște. Ministerul nu va mai organiza și simulare pentru clasa a VII-a.

Datele se regăsesc într-un proiect de ordin discutat în Consiliul de Dialog Social de la Ministerul Educației, obținut de HotNews.

Elevii de clasa a VII-a vor susține examenul după o altă programă școlară.

Calendarul propus pentru Simularea Evaluării Naționale 2020 pentru elevii clasei a VIII-a:martie 2020: Limba şi literatura română – probă scrisă

24 martie 2020: Matematică – probă scrisă

25 martie 2020: Limba şi literatura maternă – probă scrisă

pachet-evr

3 aprilie 2020: comunicarea rezultatelor

Examenul propriu-zis de Evaluare Națională, clasa a VIII-a va începe în 15 iunie.

Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Noi MODELE de SUBIECTE pentru clasa a VIII-a. Ce trebuie să știe elevii

Potrivit ordinului propus de Ministerul Educației, rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale 2020 pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2019 – 2020 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. Rezultatele obținute la simulările naționale nu vor fi afișate și nu vor fi făcute publice.

Potrivit aceluiași proiect, fiecare inspectorat școlar poate organiza și în luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unităților de învățământ gimnazial/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul județului/municipiului București, în scopul stimulării pregătirii elevilor în vederea susținerii Evaluării Naționale 2020 pentru absolvenții clasei a VIII-a și a examenului de bacalaureat național.

sursă: hotnews.ro

Nici un comentariu

Lasati un mesaj