Iohannis vine cu precizari despre dublarea alocatiilor: In cateva luni, Guvernul va gasi resursele

0
1213

Presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat astazi ce se intampla cu dublarea alocatiilor, lege pe care a promulgat-o, insa masura pe care Guvernul are de gand sa o amane.

„Guvernul isi face ultimele calcule. Si eu si Guvernul ne dorim cresterea alocatiilor pentru copii. Partea mea a fost de a analiza legea si a decide nepromulgarea sau promulgarea. Legea e in regula, drept pentru care am promulgat-o”, a explicat seful statului.

Problema care trebuie acum rezolvata tine de bugetul national, care a fost aprobat inainte de aprobarea acestei legi, a adaugat presedintele.

„In cateva luni, Guv va gasi resursele”, a promis Iohannis, care a subliniat ca si el, si Executivul isi doresc sa gaseasca aceste resurse necesare.

Cat despre varianta de a obtine acesti bani prin eliminarea pensiilor speciale, presedintele a precizat ca aceasta masura ar aduce un „disponibil” la buget, care ar putea fi folosit si pentru dublarea alocatiilor, insa decizia e la Guvern.

Executivul ar putea adopta, in sedinta de joi, ordonanta de urgenta care va amana termenul intrarii in vigoare a legii privind dublarea alocatiilor pentru copii.alocatii_copii

Nici un comentariu

Lasati un mesaj