Consilier BNR: Banii cash, cei mai periculoși când e vorba de răspândirea unei epidemii. Sunt murdari, la propriu!

0
1164

Consilierul de strategie al guvernatorului Băncii Naționale a României, Adrian Vasilescu, a atenționat că banii cash sunt o metodă de transmitere a virusului, în contextul epidemiei COVID-19.

Acesta susține că banii sunt, la propriu, murdari.

„O singură provizie am făcut: de card. Pentru că nu mai umblu cu bani în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși, când e vorba de răspândirea unei epidemii”, a arătat consilierul BNR, citat de digi24.ro.În România avem bani din plastic și aceștia pot fi spălați, așa cum au procedat și autoritățile din China. „Banii de plastic au două caracteristici: în primul rând, sunt foarte greu de falsificat și pot fi spălați, la propriu, cu săpun și cu apă”, a spus Vasilescu.

La Banca Națională există un centru pe unde trece toată masa monetară din România în mod constant. „Există o mașină imensă, perfecționată, care face următoarele operațiuni – banii care vin seara la Banca Națională trec prin acest ‘purgatoriu’ și acolo se fac următoarele operațiuni: în primul rând, se caută banii falși, le-a găsit mașina (bancnotele – n.r.), le dă la o parte și au un drum sigur, către Poliție; în al doilea rând, bancnotele care se deteriorează, se rup, se scot și ele deoparte; și pe urmă se împart bancnotele pe categorii și intră în depozitele de bani. Dar nu se spală”, a explicat Adrian Vasilescu.

sursă: digi24.robani.7sayhkj6zf-1000x600

Nici un comentariu

Lasati un mesaj