Ministerul Apărării Naţionale continuă activitatea de recrutare a candidaţilor pentru categoria de personal ”soldat/gradat profesionist”.

0
618

,,ŢINTEŞTE SUS, FII CEL MAI BUN!”

Ministerul Apărării Naţionale continuă activitatea de recrutare a candidaţilor pentru categoria de personal ”soldat/gradat profesionist”.

Pentru posturile de soldat/gradat profesionist, seria III, sunt disponibile de locuri, dintre care 2 locuri (1 loc specialitatea militară geniu și 1 loc specialitatea militară auto -pentru cei care dețin permis de conducere auto categoria B și C) la Batalionul 136 Geniu ,,Apulum” Alba-Iulia și 1 loc specialitatea militară auto -pentru cei care dețin permis de conducere auto categoria B și C la Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul” Alba-Iulia.

Înscrierea candidaților se face la sediul unităților militare din județul Alba, pentru locurile scoase la concurs de către acestea sau la Biroul Informare-Recrutare din cadrul Centrului militar județean Alba, pentru locurile scoase la concurs în alte județe.

Criteriile de recrutare a candidaților sunt următoarele:

vârsta cuprinsă între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;

absolvenţi cel puţin ai primilor doi ani de studiu din învăţământul liceal, în condiţiile prevăzute de Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023;

absolvenți ai învăţământului postliceal sau universitar cu licenţă de specialitate, cu certificat/diplomă de absolvire a instituţiei de învăţământ – doar candidaţii care optează pentru profesia de soldat/gradat profesionist în arma Aviație, specialitatea militară „însoţitor de bord – paramedic”;

permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C, eliberat de către autorităţile române – doar candidații care optează pentru arma Auto şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma Geniu.

Activitățile de recrutare și selecție se vor desfășura după următorul algoritm:

̂ ̦: 01.11 – 24.11.2023 la sediul unităților militare din județul Alba, respectiv la Biroul Informare-Recrutare din cadrul Centrului militar județean Alba;

̦ ̆ ̆ ̦: 06.11 – 29.11.2023;

̆ : 13.11 – 08.12.2023;

̆/̆ ̦/ ̆ : 20.11 – 15.12.2023;

̂ : 21.12.2023.

Candidații înscriși vor fi planificați pentru susținerea probelor de selecție aptitudinală generală în perioada mai sus menționată și vor fi anunțați telefonic de către personalul recrutor înainte de susținerea acestora.

Selecția aptitudinală generală constă în parcurgerea:probei psihologice (teste de aptitudini, chestionare de personalitate);probei sportive (traseu utilitar-aplicativ și alergare de rezistență pe distanța de 2000 de metri);BANNER CATEGORII micinterviului de evaluare finală (pentru orientarea vocaţională a candidaţilor).

Candidații declarați ”Admis” la selecția aptitudinală generală vor efectua examinarea medicală la Spitalul  Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu, în perioada menționată.

Pentru  informaţii  suplimentare, cei  interesaţi  sunt  rugaţi să  ne  contacteze  la  sediul  din  Alba Iulia, Str. Regina Maria, nr. 6,  Telefon:  0258 811 989.

 

BIROUL INFORMARE RECRUTARE ALBA

Maior

Liviu NEAGOE

 

Nici un comentariu