Dublă lansare de carte în cadrul Festivalului de Literatură Umoristică Alb – Umor”, ediția a X-a, 7-8 iunie 2019

0
2443

Sâmbătă, 8 iunie 2019, de la ora 10,00, în Spațiul de evenimente al Târgului de Carte Alba Transilvana ce va avea loc în perioada 6-8 iunie 2019, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia se va desfășura o dublă lansarea de carte umoristică în prezența autorilor.

Vor fi lansate volumele „Chiar el a spus cu mâna lui” de Cornel Udrea și „În povești cu țânțarii” de Dorel Lazăr.

Lansarea de la Alba Iulia va avea locîn  cadrul celei de a X-a ediții a Festivalului de Literatură Umoristică „Alb Umor” și face parte dintr-un turneu de promovare  a creațiilor umoristice semnate de cei doi autori mai ales în perioada aceasta în care umorul de calitate a devenit o raritate în creația literară contemporană.

Cornel Udrea s-a născut la data de 27 martie 1947, în orașul Gheorgheni, județul Harghita. A absolvit Liceul Mihai Eminescu din Cluj- promoția 1964. Își continuă studiile la Facultatea de Filologie din același județ (respectiv Cluj), absolvind în anul 1969. La un an de la absolvire, din anul 1970, lucrează ca redactor la Radio Cluj. Pe lângă acest statut, Cornel Udrea este coordonator de programe de divertisment, teatru radiofonic și spectacole cu public. De asemenea, membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Uniunii Epigramiștilor din România. Ce-a lungul carierei sale a publicat peste 150 de cărți umoristice, dramaturgie și poezie, multe dintre ele traduse în mai multe limbi,predicţiile sale scenice făcând deliciul spectatorilor pe zeci de scene din ţară și străinătate.

În cadrul unui interviu acordat uneia dintre televiziunile naționale din România Cornel Udrea vorbeşte cu tristeţe despre ce a ajuns cultura şi despre  viitorul ei: „Copii la un an ating deja de 10-15 ori pe zi ecranul unei tablete, unui telefon, îmi este teamă de ziua în care se va auzi suspinul unei cărţi de pe un raft prăfuit pentru că va însemna amurgul culturii şi al civilizaţiei. Dacă mi-ar da voie cineva m-aş duce în Parlament să dau o dictare şi nu una grea şi ne-am trezi într-adevăr cu subiecte de umor minunate”.

Dorel Lazăr s-a născut la data de 29 mai 1954, în municipiul Orăștie, județul Hunedoara. A absolvit Liceul Industrial nr. 2 din Alba Iulia și Școala Tehnică Postliceală fiind specializat în profesia de fotograf – operator cameră. A fost operator operator cameră, director de programe la mai multe televiziuni regionale și apoi jurnalist la „Informația de Alba”, „Ulpia Jurnal” și ziarul „Unirea” colaborând la mai multe agenţii naționale de știri. Este membru al Uniunii Epigramiștilor din România, al Uniunii Jurnaliștilor Profesioniști și al Asociației Artiștilor Fotografi din România. Are la activ 13v cărți de epigrame, poezie și proză, peste 30 de premii literare naționale și peste 140 de expoziții individuale sau colective de artă fotografică în țară și în străinătate.

Cornel-Udrea7 dorel-Lazar1

Nici un comentariu

Lasati un mesaj